​​

New Luika Gold goudmijn

Inglett & Stubbs international (ISI) een wereldwijde turnkey EPC ontwikkelaar, gevestigd in Atlanta in Amerika. In opdracht van ISI heeft Intertech een power station gemaakt voor de New Luika Gold goudmijn in Tanzania. 

Volledige productieproces

De goudmijn in Tanzania is zo verbouwd dat mensen veilig in de mijn kunnen werken. Intertech zorgt niet alleen voor de stroom voor het volledige productieproces zoals het aandrijven van de ventilatoren en liften in de goudmijn, maar levert ook de gehele brandstofbehandeling. 

Kenmerken

Het doel van de power station is om te voldoen aan de toenemende vraag naar energie met een minimale impact op het milieu. De power station bestaat uit zes motoren. In de nabije toekomst zullen er nog twee motoren aan toegevoegd worden. Het totaalvermogen wordt dan 10MWe. De installatie is ontworpen voor een N + 1 operationele configuratie met vijf motoren in gebruik en één motor die op kan treden als reserve. Hierdoor kunnen de geselecteerde motoren draaien op een capaciteit van 85%, wat zorgt voor een zuinig verbruik. 

  • Minimaal impact op milieu
  • Totaal vermogen van 10 MWe
  • 40% minder energiekosten per MWh

De op maat gemaakte installatie van ISI en Intertech zijn voorzien van HFO-motoren die op matige snelheid draaien. De elektrische bediening is uitgevoerd door Elmon. Door het voorverwarmen van de HFO door middel van een WKK, en doordat de motoren op een efficiënte snelheid draaien, zijn de verwachte energiekosten met 40% per MWh gedaald en is er minder uitstoot. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Of wilt u weten wat Intertech voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoon (0184) 60 25 82 of e-mail info@intertechbv.com. We vertellen u graag meer.   

Expertise

Intertech is al sinds 1985 toonaangevend op het gebied van energie. Onze experts denken graag met u mee.

Wereldwijd

Intertech levert wereldwijd, met flexibele en snelle levertijden. Met ons 'plug and play' concept kunt u gelijk aan de slag.

Maatwerk

Voor ieder energievraagstuk heeft Intertech een oplossing. Al onze producten worden op maat gemaakt. Geheel naar wens van de klant.