​​

Noodstroomvoorziening Datacenter

Er wordt een nieuw datacenter gebouwd: Burr Edge Europe Data Amsterdam (Schiphol Rijk). Dit nieuwe datacenter voorziet in de groeiende behoefte om content, clouddiensten en applicaties snel te kunnen leveren bij zowel lokale als internationale klanten. Intertech Mechanical B.V.is als onderaannemer ingeschakeld en is verantwoordelijk voor de noodstroomvoorziening van dit project.

Kenmerken

In totaal zijn er door Intertech maar liefst 23 zeven noodstroomaggregaten containerized. Elke container is voorzien van een dagtank die aangesloten is op de NSA zodat de aggregaat daar de brandstof uit zuigt. De dagtank wordt via een hoog-/laag niveau schakeling gevuld vanuit een bulktank. Deze bulktank, een vierkante platte tank van 30.000 liter, komt op een constructie te staan, waar de NSA container weer bovenop wordt gezet.

Dieselconditioneringsunit

Elke brandstoftank wordt voorzien van een dieselconditioneringsunit die stilstaande diesel voorkomt. Met een tijdsinterval wordt de diesel uit de bulktank rondgepompt en gefilterd. Dit systeem verwijdert water en voorkomt verontreiniging van de brandstof. Zo is de kwaliteit van de brandstof altijd gewaarborgd.

In bedrijf stellen

In 2016 is Intertech gestart met de engineering van de noodstroom- en brandstofinstallaties. Inmiddels zijn de containers opgebouwd, ingericht en geplaatst. De aggregaten en het brandstofsysteem zijn bij Intertech Mechanical uitvoerig getest. De containers zijn in grote stukken gedemonteerd naar de locatie getransporteerd. Op locatie zijn de containers weer in elkaar gezet en geplaatst. Op dit moment zijn er installatie werkzaamheden gaande met betrekking tot het in bedrijf stellen van de noodstroom installaties. Dit project wordt eind 2017 afgerond.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project? Of wilt u weten wat Intertech voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoon: (0184) 60 25 82 of e-mail: info@intertechbv.com. Wij vertellen u graag meer.

Wereldwijd

Intertech levert wereldwijd, met flexibele en snelle levertijden. Met ons 'plug and play' concept kunt u gelijk aan de slag.

Expertise

Intertech is al sinds 1985 toonaangevend op het gebied van energie. Onze experts denken graag met u mee.

Maatwerk

Voor ieder energievraagstuk heeft Intertech een oplossing. Al onze producten worden op maat gemaakt. Geheel naar wens van de klant.